Bundesliga 2

Mötet mellan Paderborn och Hansa Rostock pausades - två gånger om.
Anledningen är att pyrotekniska pjäser avfyrades mot planen.
Efter nästan tre timmar föll "svensklaget" Hansa Rostock i 2. Bundesliga.

Hansa Rostock - med svensken Svante Ingelsson i startelvan - bortaspelade under fredagskvällen mot Paderborn i 2. Bundesliga i Tyskland. I den 13:e minuten i första halvlek utspelade sig skandalscener, då supportrar avfyrade fyrverkeriepjäser, varav några pjäser landade på innerplanen på Home Deluxe Arena.

Spelarna lämnade därmed planen och gick ner i omklädningsrummen en stund. Spelet kom sedermera igång igen - efter runt åtta minuters paus. Senare tog Paderborn även ledningen genom Adriano Grimladi efter 23 minuters spel.

I den 56:e minuten avbröts matchen ännu en gång - efter att pyrotekniska pjäser åter avfyrats mot planen. Rostock-målvakten Markus Kolke sprang i samband med det bort till Rostock-supportrarnas läktarsektion en kort stund, samtidigt som övriga spelare lämnade planen. Det följdes av en runt 20 minuter lång paus, innan spelet kom igång igen.

Kort därefter drog Rostock-målvakten Markus Kolke på sig ett rött kort, och därefter utökade Raphael Obermair på en retur på den efterföljande frisparken till 2-0. Senare slog även Paderborn till med ytterligare ett mål till slutresultatet 3-0.

Matchen varade i slutändan i nästan tre timmar. Enligt den tyska tidningen Bild kunde den avbrutits helt och hållet vid ytterligare oroligheter i slutet av matchen.

Svensken Nils Fröling, som precis som Svante Ingelsson har en bakgrund med spel i Kalmar FF i allsvenskan, hoppade in för Hansa Rostock i andra halvlek.

Rostock är på 16:e-plats, medan Paderborn är på sjätte plats i den tyska andraligan.