Skyttekungens ersättare bakom Dortmunds seger i toppmötet

Borussia Dortmund fick se sin skyttekung Paco Alcacer bryta tidigt i toppmötet med Mönchengladbach.
Ersättaren Mario Götze skulle sedan få en huvudroll i matchen.
- Det krävdes hårt arbete, men vi förtjänade segern, säger Götze.

Borussia Dortmund har inlett Bundesliga-säsongen starkt, men åkte tidigare i veckan på sin första ligaförlust för hösten då man föll borta mot Fortuna Düsseldorf. I kväll var man ute efter revansch då tabelltvåan Borussia Mönchengladbach gästade Signal Iduna Park.

En dryg halvtimme in i matchen fick Dortmund sin skyttekung Paco Alcacer skadad, och han tvingades bryta matchen. In för de gulsvarta kom i stället Mario Götze - som skulle komma att få en viktig roll i matchen.

I minut 42 spelade Götze fram Jadon Sancho, som från snäv vinkel sköt 1-0.

Mönchengladbach skulle dock kvittera på stopptid i den första halvleken genom Christoph Kramer, men BVB tog tillbaka ledningen på nytt när Marco Reus i minut 54 sköt 2-1. Reus spelades även han fram av Götze, hans andra assist i matchen.

Tio minuter efter 2-1-målet var Reus nära att även sätta 3-1 med en frispark som gick klockrent i stolpen.

Det blev dock inga fler mål i matchen, och Dortmund kunde ta sin fjärde raka ligaseger på hemmaplan. Segern gör även att man utökar serieledningen till nio poäng.

- Det krävdes hårt arbete, men vi förtjänade segern. För mig är det viktigaste att vi fortsätter att arbeta för att ligga kvar där vi ligger, säger Mario Götze enligt Dortmunds twitterkonto.

Mönchengladbach ligger fortsatt tvåa, men Bayern München ligger på samma poäng med en match mindre spelad. Bayern ställs i morgon mot Eintracht Frankfurt på bortaplan.

Oscar Wendt spelade hela matchen för Mönchengladbach.

För både Dortmund och Mönchengladbach väntar nu ett uppehåll på nästan en månad från ligaspel. I nästa match möter Dortmund RB Leipzig på bortaplan 19 januari, medan Gladbach samma datum ställs mot Bayer Leverkusen på bortaplan.