Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sportchefen bekräftar - Rolfö kommer att lämna Wolfsburg

Frauen-Bundesliga

Fridolina Rolfö lämnar Wolfsburg i sommar.
Nu vill landslagsstjärnan testa på något annat i Europa. 
- Jag vill se vad det finns för möjligheter, säger hon till TV4-Sporten. 

Foto: Bildbyrån.

Sveriges landslagsstjärna Fridolina Rolfö, 27, lämnade under 2019 Bayern München för spel i rivalen Wolfsburg i Tyskland. Men redan i sommar kommer hon att lämna den tyska storklubben. Wolfsburgs sportchef Ralf Kellermann bekräftade det under tisdagen.

- Kontraktserbjudandena blev avvisade, då de (Fridolina Rolfö och Ingrid Engen) vill ta sig an nya utmaningar till nästa säsong, sa Kellermann enligt Sportbuzzer.de och fortsatte:

- Vi har självklart försökt övertyga dem att stanna i flera månader, men det kommer inte som en överraskning för mig och vi har kunnat förbereda oss utifrån vad vi kunde gissa från de öppna och ärliga samtalen. 

ANNONS

Rolfö berättar nu även själv om varför hon vill lämna Wolfsburg. 

- Det är ett beslut jag tagit helt enkelt, att tacka nej till erbjudandet jag fått. Det är inte mer än så, säger hon till TV4-Sporten och fortsätter:

- Jag har fått ett erbjudande och jag skulle svara till ett visst datum. Jag känner väl att jag behöver mer tid att tänka och fundera ut vad jag känner för. Det är det beslutet jag har tagit och jag känner inte att jag är redo att ta ett beslut ännu. 

Är det något annat som lockar?
- Jag är öppen. Jag trivs i Tyskland, men jag vill också se mig omkring. Jag har haft många år i Tyskland, så jag vill se vad det finns för möjligheter och jag är öppen där. Det är det här kontraktet som jag har tackat nej till, så det är det beslutet jag har tagit.

Är det något speciellt land som lockar extra?

ANNONS
- Nej, egentligen inte, men man märker att det händer otroligt mycket i damfotbollen. Det finns många bra ligor och många bra fotbollslag, så man är glad över att det finns fler möjligheter nu än vad det gjorde för några år sedan. Jag är öppen för att se vad det finns för möjligheter. 

Rolfö menar bland annat att det vore intressant att spela för ett lag i England.

- Det känns absolut intressant. England har många bra fotbollslag och satsar mycket, så det skulle absolut kunna vara något som jag kan tänka mig, säger hon. 

Rolfö är även tydlig med att hon vill vinna Champions League framöver. I fjol var hon med när Wolfsburg föll mot Lyon i finalen i turneringen.

- Det är klart att jag har stora drömmar om att få vinna Champions League en dag. Det står högt upp på min önskelista. Nu fick man en liten känsla av det i finalen, och det var tufft att förlora den, men samtidigt vill man mer efter att ha fått känna på det, så det är något jag siktar på. Med landslaget ser jag fram emot mästerskapen. Nu har vi några medaljer, men det hade varit kul att vinna guld. 

ANNONS
Publicerad 2021-01-19 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto