Svanberg bakom Wolfsburgs seger i "svenskmötet"

Svenskmöte i Bundesliga.
Då låg Mattias Svanberg bakom Wolfsburgs seger.

5:03

Se en intervju med Mattias Svanberg i spelaren ovan

Emil Forsberg inledde bortamötet med Wolfsburg på bänken och Amin Sarr satt på hemmalagets dito.

Mattias Svanberg tog däremot i sedvanlig ordning plats på Wolfsburgs innermittfält. Och svensken gjorde avtryck direkt. I den nionde minuten lyfte han in en boll i straffområdet som prickade pannan på Jonas Wind. Nicken gick rakt på målvakten Janis Blaswich som tappade in bollen i mål till 1-0 för Wolfsburg.

I andra halvlek skrev ännu en dansk in sig i målprotokollet. Denna gång var det Yussuf Poulsen som kvitterade för Leipzig.

Men Wolfsburg skulle gå segrande ur drabbningen. Jonas Wind iklädde sig rollen som framspelare och hittade fram till Rogerio som åter satte Wolfsburg i förarsätet med sitt matchvinnande 2-1-mål.

Emil Forsberg byttes in i den 73:e minuten men lyckades inte rädda någon poäng åt sitt Leipzig, som i och med förlusten trillar ner på en femteplats i Bundesliga. Wolfsburg ligger åtta.

Wolfsburg: Casteels - Lacroix, Bornauw, Zesiger - Baku, Svanberg, Vranckx, Rogerio - Majer, Wind, Cerny

RB Leipzig: Blaswich - Henrichs, Simakan, Lukeba, Raum - Baumgartner, Haidara, Schlager, Simons - Poulsen, Openda.