Bundesliga

Wolfsburg tog en viktig trepoängare hemma mot Stuttgart på lördagen.
Segerregissör blev Mattias Svanberg som låg bakom det sena avgörandet.

En sexpoängsdrabbning mellan Wolfsburg och Stuttgart stod på agendan på Volkswagen Arena under lördagen. Bägge lagen har haft det svårt i ligan inledningsvis med fem inspelade poäng på de sju första matcherna.

Mattias Svanberg var som väntat med från start där den första halvleken bjöd på hela fyra mål. Efter att Wolfsburg vände ett 0-1-underläge till 2-1 lyckades Stuttgarts Konstantinos Mavropanos trycka in 2-2 innan paus.

Matchen stod sedan och vägde under andra halvlek fram till den 91:a minuten då Mattias Svanberg spelade fram Yannick Gerhardt som kunde trycka in det avgörande målet. 3-2 skrevs segersiffrorna till och Wolfsburg skapade sig därför lite andrum och klättrade från negativ kvalplats till en 13:e plats i tabellen.