Svanberg målskytt mot Bayern München - men Wolfsburg föll

Bundesliga

Mattias Svanberg gjorde mål när hans Wolfsburg mötte Bayern München - men det räckte inte.
Matchen slutade 4-2.

När Wolfsburg tog emot regerande mästaren Bayern München spelade svenske Mattias Svanberg från start.

Första halvlek skulle bli en mardröm för Wolfsburg, som i skrivande stund innehar plats sju i tabellen. Tabellettan Bayern satte fart direkt med Kingsley Coman i spetsen. Blott 14 minuter hade passerat när Bayern München redan ledde med 2-0. Coman gjorde båda målen.

Innan halvtidsvilan hann även Bayern-profilen Thomas Müller göra 3-0. Wolfsburgs Jakub Kaminski svarade med ett reduceringsmål och ställningen var 3-1 i paus.

Bayerns Joshua Kimmich hade med sig ett gult kort från första halvlek och tidigt i den andra halvan drog mittfältaren på sig ytterligare ett. Kimmich tvingades lämna planen och favoriten fick klara sig med en man mindre på planen.

Det till trots fick Jamal Musiala in 4-1 innan Mattias Svanberg kunde kliva fram. Svensken höll sig framme i straffområdet och reducerade till 2-4 i matchminut 80. Men det var för sent.

Matchen slutade 4-2 till Bayern München.