Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Timossi Anderssons ovissa framtid i Bayern München: "Finns alternativ"

Bundesliga

Alex Timossi Andersson återvänder i sommar till Bayern München.
Samtidigt är det lite ovisst om det blir en fortsättning i storklubben.
- Jag vet i varje fall att det finns alternativ, säger 21-åringen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Helsingborgs IF-yttern Alex Timossi Andersson, 21, anslöt till den tyska storklubben Bayern München 2018, och har under senaste åren varit utlånad till HIF och Austria Klagenfurt i Österrike. Under förra säsongen levererade 21-åringen fyra mål och sju assist på 28 ligamatcher i österrikiska Bundesliga, och nu har låneavtalet gått ut.

Timossi Andersson berättar att han är nöjd med sin säsong i Österrike. 

- Det har varit en bra säsong för både mig och laget, vilket jag är stolt över. Det är den bästa säsongen hittills som jag gjort och det är en bra liga, så det har varit roligt, säger den offensive spelaren till Fotbollskanalen.

Annons

Timossi Andersson är nu på semester hemma i Sverige och har avtal med Bayern München till sommaren 2023, men vet ännu inte var han kommer spela nästa säsong. 

- Jag vet faktiskt inte riktigt själv. Vi får se. Jag åker väl tillbaka till Bayern och sedan får vi se vad som händer därefter, säger han. 

Vad har du haft för kontakt med Bayern senaste tiden?
- Jag har inte haft jättemycket kontakt, det är mest min agent som har det. Jag får se nu. Jag får komma tillbaka och träna och om det händer något, så blir det så.

Timossi Andersson är medveten om att det är tuff konkurrens i Bayern München och känner sig samtidigt för bra för att spela i klubbens reservlag. Därmed kan det möjligen bli en flytt i sommar - beroende på vad som sägs när han återvänder till Tyskland. 

- Det är såklart svårt att ta en plats i Bayerns A-lag och jag känner väl att jag har gått förbi andralaget, så jag får komma dit, se vad de säger och sedan får vi hitta en lösning som passar alla, säger han.  

Annons

Bayern München ser dessutom ut att stärka truppen framöver, då sportchefen Hasan Salihamidžić uttalade sig under fredagen om att Sadio Mané är på väg in till klubben. 

- Det är inte vilken spelare som helst som man ska konkurrera ut om han kommer till Bayern. Det är alltid så i sådana klubbar. Jag åker tillbaka dit och sedan får vi se hur det känns och allting och ta det därifrån. 

Är du öppen för en ny utlåning?
- Jag har varit i Helsingborg och där (i Austria Klagenfurt) ett och ett halvt år, så jag ska inte säga jag är trött på det, men det hade också varit skönt att komma någonstans, till en bra klubb och spela där i en bra liga. 

Tidigare i år bekräftade samtidigt Austria Klagenfurts sportchef Matthias Imhof, för österrikiska Sky, att det finns intresse för Timossi Andersson från tyska Bundesliga, och svensken är själv medveten om att det finns olika alternativ. 

Annons

- Jag har fått höra lite, men det är ganska tidigt in i transferfönstret, så jag väntar och tar det lugnt. Sedan får vi se vad som händer, men jag vet i varje fall att det finns alternativ.

Timossi Andersson har ännu inte gjort tävlingsdebut med Bayern Münchens A-lag. 

Publicerad 2022-06-18 kl 17:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto