Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

TV: Ancelotti följer Guardiolas spår: "Ska inte revolutionera"

Foto: TT

Försök igen

Carlo Ancelotti har genomfört sin första presskonferens som Bayern München-tränare. Där berättade han om att laget ska fortsätta i samma stil som under Guardiola.
- Jag ska inte göra någon revolution, säger Ancelotti.

Carlo Ancelotti annonserades som Bayern München-tränare för många månader sedan. Men det är inte förrän nu, i mitten av juli, som Ancelotti höll sin första presskonferens som tränare för det tyska mästarlaget.

Han tar över efter Pep Guardiola - och ser ingen mening med att förändra spelstilen alltför mycket.

- Jag vet väldigt väl att Bayerns stil är offensiv fotboll. Vi vill spela så och jag älskar att göra det. Vi har några riktigt bra spelare och ska försöka göra vårt bästa. Det är vårt mål denna säsong. Jag är inte här för att göra en revolution eftersom jobbet Guardiola gjorde var fantastiskt och jag vill fortsätta därifrån, sade Ancelotti på presskonferensen.

Transferfönstret är öppet och Bayern München har redan gjort klart med Portugals 18-årige Renato Sanches, som blev EM:s yngsta vinnare någonsin efter finalvinsten mot Frankrike, och den tyske backstjärnan Mats Hummels. 

- Jag tycker truppen är väldigt bra. Men fönstret är öppet till 31 augusti. Nu måste jag tala om spelarna som är här i Bayern och jag vet inte vad som kommer hända inom de närmsta dagarna, sade Ancelotti och fick frågan om Mario Götze, som ryktats iväg från klubben.

- Götze, precis som Mehdi Benatia, behöver jag tänka på eftersom han är Bayernspelare. Jag spelar på många olika sätt och det förändras under säsongen, men om vi talar om spelsystem så kommer det nog att vara samma.

Se delar av Ancelottis presskonferens i spelaren ovan.

Blir Ancelotti en succé i Bayern München?
  • Självklart, han vet hur lag vinner titlar!
  • Nej, det blir svårt att ersätta Pep Guardiola.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-07-11 kl 16:36
TYSKLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER