Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
1v

TV: Kovac om "Müller-gate": "Det som räknas är det jag ser på träning"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag ur presskonferensen med Niko Kovac inför Der Klassiker i spelaren ovan.

Thomas Müllers fru kritiserade Niko Kovac, och fick be om ursäkt.
Bayern München-tränaren insisterar på att det inte påverkat relationen till anfallaren.
- Det är totalt oviktigt. Det som spelare roll är vad jag ser på träning, säger Kovac inför "Der Klassiker".

Det var i lördags som Thomas Müllers fru Lisa riktade kritik mot Bayern Münchens tränare Niko Kovac. Anfallaren hoppade in 20 minuter från slutet i 1-1-mötet med Freiburg.

”Det tog 70 innan han till slut fick en snilleblixt” skrev Lisa Müller på Instagram till en bild på sin man som stod redo att hoppa in. Hon plockade senare bort inlägget, bad om ursäkt till Kovac och raderade samtliga bilder på Thomas från sitt konto. Tyska Bild uppgav efter händelsen att en del spelare i Bayern-truppen var glada över inlägget för att hon sa vad många tänkte.

Müller var med i Bayerns startelva mot AEK Aten i Champions League i veckan. Och inför "Der Klassiker" mot Borussia Dortmund under lördagen så insisterar Niko Kovac på att relationen med anfallaren inte har skadats av händelserna förra helgen.

- Jag och min tränarstab försöker alltid att ställa det lag som vi känner kommer att vinna matchen på planen. Så har det varit förut, så är det nu och så kommer detatt vara i framtiden. Jag ställer inte upp utifrån sympati. Många trodde att jag inte skulle spela Müller i onsdags efter historien i lördags. Det är totalt oviktigt. Det som spelare roll är vad jag ser på träning, den känsla jag har och vilken typ av spelare vi behöver för matchen, säger Kovac på en presskonferens.

-  I morgon är det den tyska klassikern. Som i varje Bundesliga-match vill alla vara en del av den. Och i morgon ännu mer. Så jag tror inte att någon accepterar att han inte är med i startelvan. Vi vill vinna matchen. Alla måste ge allt. Det spelaringen roll om han spelar på planen eller är utanför.

Publicerad 2018-11-09 kl 22:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons