Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

TV: Lahms beslut: "Jag kommer att lägga av vid slutet av säsongen"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Han har vunnit det mesta som går att vinna inom fotbollen. Nu har Philipp Lahm bestämt sig för att den här säsongen blir den sista.
- Jag kommer att avsluta karriären vid slutet av säsongen, säger Lahm.

Philipp Lahm bekräftade efter 1-0-segern mot Wolfsburg i tyska cupen de uppgifter som förekommit i tyska medier de senaste dagarna. Den pågående säsongen blir den sista i högerbackens karriär.

- I går var det ett styrelsemöte och jag ville vänta så att alla kunde veta vad mitt beslut skulle vara. Jag har sagt till dem att jag kommer att avsluta karriären vid slutet av säsongen. Jag har ofta förklarat vad anledningarna till det är och att min stil är att träna varje dag och ge mitt bästa på varje träning. Jag är säker på att jag kan göra det den här säsongen men inte längre än så. Därför är det klart för mig att jag kommer att pensionera mig, säger Lahm.

Tysken har vunnit det mesta som går att vinna som fotbollsspelare. VM-guld, Champions League-seger, sju Bundesliga-titlar och fem gånger med i Uefas årets lag är bara ett axplock från meritlistan.

Lahm har inte beslutat sig för vad han kommer att syssla med när spelarkarriären avslutas.

- För mig är det klart att jag kommer att vara en vanlig medborgare till sommaren. Jag kommer att ha andra saker att tänka på mer än vad jag har nu. Jag kan träffa andra människor och efter det så ska jag titta på vad mina nästa steg är, säger Lahm.

Se Lahm berätta om sitt beslut i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-08 kl 16:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons