TV: Svenska landslagsförsvararen hyllas: "En av de bästa i världen..."

Hanna Glas blev stor CL-hjälte för Bayern München.
Och tränaren Jens Scheuer spar inte på hyllningarna.
- Hon är en av de bästa högerbackarna i världen, säger han enligt The Guardian.

Se målet i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet.

Under söndagen ställdes Bayern München i den första Champions League-semifinalen mot Chelsea. Tyskorna vann med 2-1, där Hanna Glas blev stor matchhjälte genom sitt läckra segermål tio minuter i andra halvlek. Ett distansskott med vänstern som letade sig in bakom Ann-Katrin Berger i Chelsea-målet.

- Jättekul faktiskt. Det kunde inte blivit bättre. Jag skulle säga att det var det snyggaste målet jag gjort i min karriär, sa Glas till Fotbollskanalen efter säsongens fjärde mål.

Tränaren Jens Scheuer gav sin syn på Hanna Glas efter matchen, och det var inga blygsamma hyllningar...

- Hon är en av de bästa högerbackarna i världen, konstaterade han nöjt enligt The Guardian.

Även Amanda Ilestedt fanns med från start för Bayern. I Chelsea saknades lagkapten Magdalena Eriksson på grund av en vadskada. Däremot spelade Jonna Andersson från start, medan Zecira Musovic blev kvar på bänken.

Publicerad 2021-04-26 kl 08:57