Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

U21-svensken i skuggan av De Bruyne

Nästa

Avbryt
Försök igen

Wolfsburgs är just nu ett av Europas hetaste lag med stjärnor som Kevin De Bruyne och Bas Dost. I skuggan av lagets framgångar kämpar U21-svensken Amin Affane på för att lyckas ta en plats i den stjärnfyllda truppen.
– Det är tuff konkurrens och jag har ännu inte tränat med A-laget, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

För sex år sedan packade Amin Affane sin väska för att flytta över från Göteborg till storklubben Chelsea. Efter utlåning till holländska Roda och sedan spel i tyska andraligan, skrev den 21-åringa svensken på för storklubben Wolfsburg i somras.

Wolfsburg som just nu är Tysklands bästa klubb efter Bayern Munchen och går som tåget i den tyska ligan. Spelare som Kevin De Bruyne och Bas Dost har i år fått sina riktiga genombrott och levererar i match efter match. I Europa League är klubben på väg att slå ut Inter.

I skuggan av denna framgång kämpar Amin Affane på för att till slut få en chans i A-laget. Än så länge spelar han med klubbens reservlag i den tyska tredjedivisionen. Kanske inte den serien som alla fotbollsspelare drömmer om, men 21-åringen hoppas att hans framgång hos reserverna ska leda till en A-lagsplats.

– Planen var från början att börja spela med deras reservlag. Jag har ännu inte tränat med A-laget, men jag känner att jag har utvecklats enormt och får dagliga utmaningar, säger han till Fotbollskanalen.

Men du har fortfarande inte varit uppe och tränat med A-laget?
Det är en tuff konkurrens och mitt mål är självklart A-laget. Jag var väldigt nära att få kliva upp och träna, men då hade jag oturen att skada mig och var borta i sex veckor. Men jag fortsätter att följa min plan och kämpar på i reservlaget för att lyckas få min chans i A-laget. 

– Livet är väldigt bra här i Tyskland och jag trivs enormt bra.

I sommar spelas U21-EM i Tjeckien och för Amin Affane som tidigare gjort 20 ungdomslandskamper finns en förhoppning om att komma med. Men han berättar att han inte haft någon kontakt med Håkan Ericsson.

 Gällande U21 har jag inte hört något från tränaren, men det är inget jag lägger stor fokus på. Gör jag det bra här så kommer belöningen därefter, säger han till Fotbollskanalen.

När Fotbollskanalen når förbundskaptenen Håkan Ericsson bekräftar han att Amin Affane finns på hans lista, men att hans situation gör att han inte är aktuell.

– Vi diskuterar inte honom inför uttagningarna. Han finns på vår lista men i och med att han spelar i en sådan miljö så är han inte aktuell, säger Ericsson till Fotbollskanalen.

Hur viktigt anser du att det är unga talanger väljer rätt klubbar?
Det är ett otroligt viktigt beslut. Det svåra är att välja innan man vet alla förutsättningar. Man måste göra en stor research innan.Vad för typ av fotboll laget spelar, vilken tränare man har och ifall tränaren sett mig spela och vad finns det för konkurrenssituation. Spelar laget överhuvudtaget med den position som jag är bäst i? Hela den kartläggningen hoppas jag att spelaren och agenter är väldigt noggranna med.

– Hamnar du i en klubb där du inte få speltid minskar drastiskt dina chanser att vara med i ett landslag, speciellt om du inte varit bofast i ett landslag tidigare. Sedan att slå sig in i ett landslag utan speltid är i princip omöjligt.

Klockan 21:05 är det avspark mellan Inter och Wolfsburg i Europa Leagues åttondelsfinal. I skuggan av den matchen spelar Amin Affane hemmamatch mot Eintracht Norderstedt med reservlaget i Regionalliga Nord med avspark 18:30.

Publicerad 2015-03-19 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons