Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Perus landslag har svenska talangen under uppsikt

Allsvenskan

Matteo Perez Winlöf presenterades under onsdagen av Bayern München.
Samtidigt uppmärksammas BP-talangen i Peru.
Enligt Libero har deras fotbollförbund 16-åringen under uppsikt - för en eventuell framtid i deras landslag. 

Foto: Bildbyrån

Matteo Perez Winlöf är fostrad i Brommapojkarna men har de senaste åren tillhört Hammarbys akademi. Under onsdagen blev det klart att 16-åringen tar steget ut i Europa, då han presenterades av Bayern München. Talangen har skrivit ett treårskontrakt med akademin.

Perez Winlöf har en svensk mamma och en peruansk pappa. På ungdomsnivå har han valt att representera Sverige, men i samband med flytten uppmärksammas han i Peru. Enligt tidningen Libero har det peruanska fotbollförbundet Perez Winlöf under god uppsikt.

Tidningen poängterar att han i dag spelar för Sverige, men att förbundet håller koll på honom då han fortsatt kan välja att spela för Peru i stället i framtiden. 

ANNONS

En fotbollsspelare får bara representera ett landslag på seniornivå, men valet påverkas inte av eventuella framträdanden på ungdomsnivå. Det innebär att trots sin historik i de svenska ungdomslandslagen så är det Perez Winlöfs val vilket landslag han eventuellt vill representera som senior.

Publicerad 2022-01-20 kl 07:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto