Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Tränaren ligger bakom Haalands snabba comeback

Bundesliga 2021-11-30 kl 08:54

Erling Haaland tog sig tillbaka från skada snabbare än väntat.
Hemligheten, är enligt Sport1, fystränaren John Haddad, som går under smeknamnet ”The Fix”.
- Det är en ära för mig att arbeta med Haaland, säger han till sajten.

Foto: Bildbyrån

För en dryg månad sedan skadade sig Erling Braut Haaland. Det rörde sig om en slitning i muskelfästena i hans vänstra lår. Norrmannen förväntades bli borta från spel en längre tid.

- Det hade varit en bonus om han spelar några matcher innan jul, men det är ganska osannolikt, sa Haalands pappa Alf-Inge för tre veckor sedan.

Men så i lördags spelade Haaland match för sitt Dortmund. Han blev inbytt i 73:e minuten och målskytt knappt tio minuter senare. 21-åringens skadeperiod blev mycket kortare än förväntat och enligt tyska Sport1 finns det en förklaring bakom.

Haaland har fått hjälp av fystränaren John Haddad, som går under smeknamnet ”The Fix”. Enligt sajten använder han sig av ganska ”okonventionella metoder”. Han arbetar med hjälp av en dator som utvärderar idrottarens rörlighet, upptäcker möjliga led som är felställda och på så sätt kan han optimera idrottarens sprint- och stopprörelser samt vändningar.

ANNONS

Haddad och Haaland ska ha jobbat tillsammans i ett år och tränaren är väldigt positiv när han får frågor om den unge anfallaren.

- Jag har aldrig jobbat med en så hårt arbetande och dedikerad idrottare i hela mitt liv. Det är en ära för mig att jobba med honom, säger Haddad enligt sajten. 

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto