Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Schweinsteiger: "Vi är inte rädda för Italien"

Foto: Bildbyrån

KIEV. Andreas Pirlo sa att de tyska spelarna är rädda för Italien.
Bastian Schweinsteiger håller inte med:
- Vi har respekt men vi är inte rädda, säger han.

Tyskland tar sig an Italien i torsdagens EM-kvartsfinal i Warzsava och Andreas Pirlo började psykkriget med att säga att tyskarna är rädda för oss.

Något Bastian Schweinsteiger skrattade lite på presskonferensen:

- Jag vet inte vad han sa eller vad han menade, men Pirlo är en erfaren spelare och han vet vad han ska säga. Jag känner ingen rädsla, men respekt. Om man inte har respekt är man dum för Italien är en stor fotbollsnation. Det är stor respekt för Italien som fotbollsnation men absolut ingen rädsla, säger den tyske mittfältaren.

När Tyskland och Italien mött varandra i VM och EM så har italienarna alltid varit framgångsrikare och senast var i VM-semifinalen 2006.

- Vi har mer kvalitet nu och är taktiskt och fysiskt starka och det viktigaste är att vi gör vårt jobb som ett lag. Därför ser jag fram emot matchen, säger Schweinsteiger.

Hur har du upplevt förvandlingen av det tyska landslaget med så många duktiga spelare som kommit in?

- Det är normalt, spelare kommer och spelare går och sedan vill man höja sig. Sedan 2006 har det varit framgångsrikt, även om vi inte har tagit hem kronan än så kommer vi närmare och närmare. Vi har en bra blandning av spelare och en bra stämning i truppen.

Hur störd är du av ankelskadan - du sa för ett par dagar sedan att du var tveksam?

- Jag känner mig hundraprocentig, jag har tränat två gånger och ser fram emot matchen. Det sade jag direkt efter matchen, annat nu.

Publicerad 2012-06-28 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons