Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Portugal-spionen varnar för Silva: "Kopia av Messi"

Ligue 1

BRNO. Ödesmatch mot Portugal.
Då varnar Sveriges scout Reine Almqvist för ett par spelare.
- Bernardo Silva är en kopia av Messi, säger han.

Foto: TT

Efter en seger och en oavgjord ligger Portugal en poäng före Sverige. På onsdag möts lagen i en oerhört viktig match där det handlar om att ta sig vidare till slutspel. Reine Almqvist har scoutat motståndaren och efter deras seger mot England var han nära att ge upp.

- Efter deras första match var jag ganska övertygad om att de bara skulle hänga ut tröjorna i fortsättningen och ändå ta hem hela EM. Men efter matchen mot Italien så har jag ändrat inställning. Då lärde vi oss hur man kan störa dem och vad man hitta på. Så då förändrades den bilden, säger han till Fotbollskanalen.

- De är ett spelande lag som har bra fart i spelet. Bra teknik och många ingredienser som man måste se upp med.

ANNONS

Är det det fysiska spelet som är sämre?
- Ja, det kan man säga. Kan man få Portugal under press och jobba på dem, komma in på kroppen, så kommer laget att tappa mer bollar och då är man sårbara i kontringsspelet.

- Vi måste få stopp på deras fart. Både i tempo, djupledsspel, dribblingar och teknik. Det är ju deras styrka. Men det är det som Sverige har varit bra på i alla matcher. Sättet vi spelar på så fick vi italienarna att bli mer stillastående och få ner tempot på en nivå som passar oss bättre. Samma sak mot England.

- Man ser italienarna kommer ut mot Portugal där det finns ytor så är det ett helt annat lag. Så var det med Tyskland också som var riktigt dåliga i första matchen för att i nästa match se ut som världsmästare. Det beror på vilken spelstil man möter så har man förändrat spelet.

ANNONS

Kan det bero på att det är unga spelare?
- Ja, det kan det göra också, men jag tror framför allt att om man kan få stopp på farten i deras spel så att vi får dem att bli mer stillastående och att de inte får löpa så mycket som de vill göra.

Reine Almqvist varnar lite extra för två spelare som håller till på det centrala mittfältet. Dels Sporting Lissabons William Carvalho, 23, dels Monacos Bernardo Silva, 20.

- Carvalho betyder en hel del. Han styr spelet från bakposition och så har man Bernardo Silva som är längre fram i banan och som är en kopia av Messi. Han har inte lika bra avslut, men är lika kvick, har samma vänsterfot, gör spektakulära saker, spelar fritt över hela plan och som det är svårt att hålla ordning på.

Tror du att Portugal kommer att förändra något i sitt spel för att anpassa sig efter Sverige?

ANNONS
- Nej, Portugal kommer inte att göra det. Det är jag bergsäker på. De kommer att gå ut och spela sitt spel som man alltid gör. Det som jag tyckte i deras förra match var att de var väldigt trötta i slutet. De har inte gjort många byten i laget.

Hur ser du på deras mittbackar?
- Deras mittbackar lämnas ofta väldigt ensamma eftersom ytterbackarna är offensiva och då finns det ju möjlighet att utnyttja det.

Publicerad 2015-06-23 kl 06:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto