Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sveriges play off-motstånd klart

Sverige (dam)

Sveriges play off-motstånd är klart i Nations League.
Nästa år väntar Bosnien och Hercegovina om att få vara kvar i A-divisionen. 
- En ny motståndare för vår del, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

Foto: Bildbyrån.

Peter Gerhardsson.

Svenska landslaget lyckades inte som tänkt i Nations League-gruppspelet, och brände spel i OS nästa år. I stället blev det en tredjeplats bakom Italien och Spanien - och nästa år väntar med anledning av det play off-spel om att få vara kvar i A-divisionen i Nations League. 

Under måndagen lottades Sveriges play off-motstånd - och det blev klart att det väntar spel mot Bosnien och Hercegovina från B-divisionen.

- Bosnien och Hercegovina är en ny motståndare för vår del, ett lag vi inte stött på sedan jag och Magnus tog över 2017. Det är ett skickligt motstånd som väntar, så det blir en viktig period nu fram till samlingsstarten, med stort fokus på att läsa in oss på motståndet ytterligare och förbereda hur vi på bästa sätt ska stå redo för att göra bra resultat i det dubbelmöte som väntar, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson. 

Annons

Play off-matcherna spelas i slutet av februari nästa år. 

Samtidigt är det även viktiga play off-matcher för Blågult inför nästa upplaga av Nations League, som också fungerar som ett EM-kval. B-divisionen erbjuder inga direktplatser till EM 2025 i Schweiz, och därmed blir det i sådana fall en längre väg för landslaget till mästerskapet - vid spel i B-divisionen. 

- Efter OS-missen är vi givetvis högst motiverade att nå nästa mästerskap för landslaget, EM 2025. Att stanna kvar i A-divisionen är väldigt viktigt för att som lag ha bästa möjliga förutsättningar i det kvalspelet som inleds i april. Så det finns stor motivation efter den här hösten att göra bra prestationer i kvalet och försvara vår plats i A-divisionen, säger Gerhardsson. 

League A - Group 4

# Lag S V O F +/− P
1 Spanien 6 5 0 1 14 15
2 Italien 6 3 1 2 3 10
3 Sverige 6 2 1 3 -2 7
4 Schweiz 6 1 0 5 -15 3
Publicerad 2023-12-11 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto