TV: Ericson gruppsegrare med Färöarna - uppflyttade till C-divisionen

Håkan Ericsons Färöarna vann sin Nations League-grupp i D-divisionen
Det efter ett 1-1-resultat borta mot Malta.
Nu väntar uppflyttning till C-divisionen.

Håkan Ericson skördar framgång med sitt färöiska landslag. Under tisdagskvällen stod det klart att man nu vinner Grupp 1 i Nations Leagues D-division efter ett 1-1-resultat borta mot Malta.

Det stod just mellan Färöarna och Malta inför den sista omgången. Malta hade chansen att vinna gruppen om de hade vunnit matchen med tre mål, men det kom man aldrig riktig i närheten av under tisdagens match.

Malta tog ledningen i den 54:e minuten genom Matthew Guillaumier, men det varade bara i 16 minuter. För i den 70:e minuten kvitterade den färöiske inhopparen Ari Mohr Jonsson till 1-1 - vilket sedan blev slutresultatet.

Nu vinner Färöarna Grupp 1 i D-divisionen med tolv poäng, tre poäng framför tvåan Malta. Något som innebär att man nu blir uppflyttade till Nations Leagues C-division.