POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA
38v

På torsdag avgörs värdlandet för EM 2024 – Nilsson har inte bestämt sig: "Vill lyssna på den fördjupade presentationen"

Foto: Bildbyrån

På torsdag beslutar Uefas exekutiva kommitté om det blir Turkiet eller Tyskland som får arrangera EM 2024.
Karl-Erik Nilsson sitter med i kommittén, men har inte bestämt vilket land som får hans röst.
- Jag bestämmer mig inte förrän i samband med mötet på torsdag, säger han till Fotbollskanalen.

På torsdag nästa vecka är det dags för omröstning. Uefa exekutiva kommitté ska rösta fram vilket land som ska få arrangera EM 2024 och det står mellan två nationer. Antingen spelas mästerskapet i Turkiet eller Tyskland.

Karl-Erik Nilsson, som är ordförande i Svenska Fotbollförbundet, sitter med i kommittén som ska rösta. Nilsson har dock inte bestämt sig för om Turkiet eller Tyskland får hans röst.

- Vi har fått en dokumentation av Uefa som jag ska läsa in mig på ordentligt. I går presenterade också Uefa en redovisning av de båda förslagen och den värdering de har gjort. För mig handlar det om att sätta mig in i den tekniska och finansiella analysen som Uefas personal har gjort. Utifrån det kommer jag skaffa mig en uppfattning och komma till ett beslut, säger han till Fotbollskanalen.

Nilsson menar att torsdagens möte också blir viktigt innan han bestämmer sig för vilket bud som får hans röst.

- För egen del vill jag också lyssna på den fördjupade presentation som vi kommer få i samband på mötet och de frågor och den diskussion som blir då. Jag bestämmer mig inte förrän i samband med mötet på torsdag, säger han och fortsätter.

- Jag försöker gå in så blankt som möjligt och inte ha några förutfattade meningar. Men det är klart att det varit mycket diskussion om styrkor och svagheter i de olika buden. Jag vill ändå försöka läsa Uefas redovisning och det är det som är fördelen, att vi har tekniska värderingar och analyser som man kanske inte riktigt hade på samma sätt tidigare. Det ger en trygghet och bra vägledning inför de beslut som ska tas.

De tekniska bitar som Nilsson pratar om rör bland annat arenor och infrastruktur.

- Det handlar bland annat om arenor och infrastruktur och hela den biten. Det handlar om säkerhetsfrågor och rent juridiska frågor kopplat till skatt och den typen av regelverk och naturligtvis olika styrkor och svagheter i samhällsstruktur. Det handlar både om ekonomi, politik, vardag och det rent sportsliga. Sedan får man göra en sammanvägd bild och det starkaste kortet kommer jag lägga min röst på.

Turkiet har inte haft ansvar för något mästerskap tidigare medan Tyskland har stått värd för flera mästerskap. 2006 arrangerade man VM men det var 30 år sedan som landet arrangerade ett Europamästerskap.

- Allt blir ju en sammanvägning. Det är klart att den typ av erfarenhet som att en arrangör har fungerat väldigt väl innan är bra. Det är klart att det är något som kan väga över i en vågskål även om det finnas annat som också får den att väga över. Det kommer bli en totalt sammanvägd bild som gör att man kommer till ett beslut, säger Nilsson.

Lars-Christer Olsson, som också är svensk representant, kommer inte att närvara på mötet och därmed inte rösta. Tidigare i september kom besekdet att han drabbats av cancer och han finns alltså inte på plats under torsdagens omröstning. 

Enligt Nilsson är det flera personer som missar torsdagens omröstning.

- Såväl Turkiet som Tyskland som har en representant med var kan inte rösta. Lars-Christer har anmält förhinder och sedan var det ytterligare någon ledamot som anmält förhinder. Det är ett femtontal röster totalt sett som kommer avges.

Publicerad 2018-09-22 kl 16:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå