Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berhalter hävdar utpressningsförsök under VM - öppnar upp om våld mot sin fru

USA

Gregg Berhalter ledde USA till VM-åttondel.
Nu hävdar han att han blev utsatt för ett utpressningsförsök under VM - och öppnar upp om att han utsatte sin blivande fru för våld 1991.
"Jag delar den här historien efter 31 år eftersom att det är viktigt att förstå att det var en händelse som formade mig, men som inte definierar mig", skriver han på Twitter. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från USA-Nederländerna i spelaren.

Gregg Berhalter ledde i fjol USA:s landslag till åttondelsfinal i VM i Qatar, då det blev uttåg mot Nederländerna, som sedan åkte ut i kvartsfinal i mästerskapet. Vid årsskiftet gick Berhalters avtal som förbundskapten ut, och sedan dess har det varit tyst om hans framtid.

Nu hävdar Berhalter, i ett långt brev på Twitter, att han blev utsatt för ett utpressningsförsök under Qatar-VM, och öppnar upp om att det handlade om att han utsatte sin blivande fru Rosalind för våld när han var 18 år gammal 1991. 

"Under VM kontaktade en person det amerikanska förbundet och sa att de hade information som skulle 'ta ner mig' - en uppenbar ansträngning för att utnyttja något mycket personligt från långt tillbaka för att få ett slut på mitt förhållande med det amerikanska förbundet", skriver Berhalter på ett nystartat Twitter-konto, som bekräftats som hans eget.

Annons

"Det här är ett svårt steg att ta, men min fru Rosalind och jag vill tydligt och direkt dela med oss av sanningen. Det här är en historia som tillhör oss, men förhoppningsvis finns det lärdomar från vår relation som kan vara värdefulla för andra". 

Berhalter berättar att han för första gången träffade Rosalind under sitt första år på college och att de fyra månader senare bråkade på en bar, då han sparkade henne på benen. 

"Det finns inga ursäkter för mina handlingar den kvällen. Det var ett skamligt ögonblick och ett ögonblick som jag ångrar till denna dag", skriver han och fortsätter:

"Vid den tidpunkten bad jag omedelbart om ursäkt till Rosalind, men förståeligt nog ville hon inte ha något med mig att göra. Även om myndigheter aldrig var inblandade i den här frågan sökte jag frivilligt rådgivning för att lära mig, växa och bli bättre, vilket är ett av mina mest värdefulla beslutt. Än i dag har den typen av beteende aldrig upprepats".

Annons

Sju månader efter händelsen blev de ett par och har nu varit gifta i 25 år och har fyra barn.

"Jag delar den här historien efter 31 år eftersom att det är viktigt att förstå att det var en händelse som formade mig, men som inte definierar mig".

"Det var en enda, isolerad händelse för över tre decennier sedan och ett fruktansvärt beslut som fattades i ett dåligt ögonblick av en 18-åring". 

Det amerikanska fotbollsförbundet går samtidigt ut med att förbundet anlitat jurister för att genomföra en utredning. Resultatet kommer att publiceras när utredningen är klar.

"Under den här processen har det amerikanska förbundet fått vetskap om potentiellt olämpligt beteende gentemot flera medlemmar av vår personal av individer utanför vår organisation", skriver förbundet.

"Vi tar sådant beteende på allvar och har utökat vår utredning till att omfatta de här anklagelserna. Vi uppskattar att Gregg och Rosalind går ut öppet och pratar om den här händelsen", skriver förbundet vidare. 

Annons

Ännu är det inte klart vem som leder USA:s landslag under den kommande samlingen. I slutet av januari träningsspelar landslaget mot Serbien och Colombia. 

Publicerad 2023-01-03 kl 21:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto