Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pettersson hoppas på Stam-tips: "Hade varit arrogant att inte tro det"

Major League Soccer

Jaap Stam är ny tränare i FC Cincinnati.
Spännande, tycker Tom Pettersson, som spelar i klubben.
- Att man själv är mittback gör det extra intressant, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I februari, två veckor före MLS-premiären, avgick tränaren Ron Jans från sitt uppdrag i FC Cincinnati, där den förre ÖFK-kaptenen Tom Pettersson är hemmahörande. Det gjorde Jans efter att ha uttryckt sig rasistiskt framför sina spelare, vilket flera medier rapporterat om.

Sedan dess har klubben stått utan tränare. Men nyligen presenterade klubben vem som får efterträda Jans. Valet föll på den tidigare Manchester United- och Milan-backen Jaap Stam. Avtalet sträcker sig över säsongen 2021, med klubboption på förlängning. Det tycker Tom Pettersson är ett spännande val.

- Vi har inte haft en huvudtränare på rätt länge och som jag har förstått det har det skrivits en hel del (om Stam). Jag kan inte säga att jag har följt det supermycket, men hans namn har man ändå snappat upp. Nu när det blev klart är jag inte jätteförvånad. Första tanken är att det är väldigt spännande. Han var en av världens bästa mittbackar och alla vet vem han var som spelare. Att man själv är mittback gör det extra intressant, säger svensken till Fotbollskanalen.

Annons

Tror du han kan lära dig ett och annat?
- Det får man tro. Det hade varit lite arrogant att inte tro det.

Stam är den senaste i redan av nederländare i klubben. Sedan tidigare finns bland Haris Medunjanin, Siem de Jong samt Maikel van der Werff i truppen.

- Vi får snart ha språklektioner på nederländska, säger Pettersson med ett skratt.

Din nederländska är sådär, eller?
- Jag bodde och spelade ett år i Belgien och där snackade de flamländska. Det ska vara ganska nära besläktat, så man snappar upp vissa ord. Men man snackar inte flytande direkt.

Cincinnati har så smått återvänt till träning, men det är under speciella omständigheter som passen genomförs på.

- Tre gånger är vi på träningsanläggning. Men planen är indelad i fyra rutor, så man är ensam i sin ruta. Stam har inte kommit dit än.

MLS har ännu inte spikat när ligaspelet kan dra igång igen. Men det har cirkulerat uppgifter om att ligan vill isolera samtliga 26 lag i Florida och spela matcher där i två månaders tid.

Annons

- Det finns ett sådant förslag. Men det är inte klart än, så vi får vänta och se vad som händer.

Hur ser du på att vara där nere och spela?
- Vi vet  inte om det blir de matcherna eller om säsongen kan fortsätta i höst. Alla vill spela matcher, såklart. Men blir det upp till två månader där nere utan familjen är inte det det bästa. Det är bara följa med i det som sägs och det som bestäms.

Publicerad 2020-05-24 kl 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto