TV: Gustav Svensson hjälte för Seattle - med säsongens första mål: "Fantastisk känsla"

MLS Cup Playoffs

Seattle Sounders är vidare till semifinal efter att ha slagit Real Salt Lake med 2-0.
Målskytt i matchen? Landslagsmittfältaren Gustav Svensson.
- Det är en fantastisk känsla, säger han efter segern.

Se Gustav Svenssons mål i höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Seattle Sounders lyckades med nöd och näppe ta sig förbi åttondelsfinalen i MLS-slutspelet då det krävdes förlängning för att slå FC Dallas med 4-3.

I kvartsfinalen stod Real Salt Lake och det blev en något enklare resa för Sounders.

Efter en mållös första halvlek tog Seattle ledningen en kvart in i matchens andra akt. Och det var ingen mindre än landslagsmittfältaren Gustav Svensson som hittade nätet. På en hörna från Nicolas Lodeiro nådde svensken högst och knoppade in 1-0. Det var också svenskens första mål för säsongen.

- Det var en fin hörna från "Nico". Vi hade flera bra chanser, men bollen ville inte gå i mål. Det var bara en bra känsla när den gick in. Det var en bra hörna, jag kunde bara sätta huvudet på den och det var en fantastisk känsla när den gick in, säger Svensson efter matchen.

Med tio minuter kvar utökade Sounders sin ledning och det var Lodeiro som satte dit 2-0, vilket också blev matchens slutresultat.

I konferensfinal, motsvarande semifinal, kan Svensson ställas mot Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic och hans LA Galaxy möter natten till fredag Los Angeles FC och vinnaren i det mötet ställs mot Sounders i konferensfinal.

På annat håll under natten blev Anton Tinnerholm och New York City FC utslaget i slutspelet. Laget förlorade med 2-1 mot Toronto FC.