POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VITRYSSLAND
1v

Olsson om flytten till Vitryssland: "Spännande att få bo i Minsk"

Foto: Bildbyrån.

Dennis Olsson lämnade Sundsvall för flytt till Vitryssland.
Svensken ville testa på något nytt - och bo i en större stad. 
- Jag tyckte att det kunde vara spännande att få bo i Minsk, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare Gif Sundsvall-backen Dennis Olsson, 24, är fostrad i föreningen och spelade i flera år med A-laget i allsvenskan innan han nyligen gjorde en lite oväntad flytt till Torpedo-BelAZ Zhodino för spel i den vitryska högstaligan. Olsson satt i helgen med för första gången på bänken i lagets 2-1-seger mot Slavia i ligan - och berättar nu mer om sina tankar kring flytten. 

Jag kände väl att ambitionen var att testa något nytt. Jag tänkte tidigt förra säsongen att jag i bästa fall ville testa på något nytt och spännande efter säsongen och sedan var det väldigt nära att det blev klart med det här laget redan i slutet av januari, säger han till Fotbollskanalen. 

- Men av olika anledningar drog det ut på tiden. Det kändes väldigt intressant redan från första början när de kom in i bilden. När tiden sedan gick och de flesta lagen började sätta sina trupper, så blev det mindre och mindre att välja bland. Samtidigt är det också en högstaliga som, i varje fall på rankingen, är på samma nivå som allsvenskan, så det är kul att få testa på något nytt och se hur man står sig, fortsätter han. 

Olsson har inte ett extra intresse för vitrysk kultur, men lockades av storstadslivet. 

- Det är många som är lite avskräckta, om det nu är rätt ord, men jag kommer från Sundsvall som inte är en jättestor stad och jag tyckte att det kunde vara spännande att få bo i Minsk som är en huvudstad med två miljoner invånare, men det är klart att det är lite att vänja sig vid med laget, kulturen och allt sådant där. 

En grej han fick vänja sig vid var träningsmängden. 

- Det är en jäkla skillnad på det mesta och vi tränar riktigt hårt, så det är en jäkla skillnad mot i Sverige. Det är långa pass och väldigt tufft fysiskt under de flesta träningarna, samtidigt som det är få lediga dagar. Den här veckan tror jag inte det blir någon ledig dag alls, då vi tränar varje dag. Det är nog den största skillnaden. 

Nu ser backen - efter ett par veckors träning - fram emot att få speltid med klubben i ligan. 

- Jag hade inte arbetstillståndet klart vid första matchen och satt på läktaren då, men sedan var det bänken och jag hoppas på att få starta snart. Det är väl en liten startsträcka eftersom att jag var klubblös sedan förra säsongen, men jag har hållit igång rätt bra, så jag ska bara komma in i det fotbollsmässigt med laget, säger han. 

Torpedo-BelAZ Zhodino blev i fjol femma i ligan. Olsson berättar att årets mål är att nå en lite högre placering i ligatabellen. 

- Vi kan förhoppningsvis bli topp-4 eftersom att de har blivit femma två senaste åren. Vi har inlett med en vinst och en förlust, men jag har lite dålig koll på lagen, även om jag vet att Dynamo Brest, som vi förlorade mot, är ett potentiellt topp-2-lag. Det är nog därmed ingen skam att vi förlorade den matchen, säger han. 

Torpedo-BelAZ Zhodino är efter två omgångar placerat på niondeplats i ligatabellen. 

Publicerad 2019-04-10 kl 21:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå