Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KLART: Scolari får lämna sin post efter misslyckandet

VM 2014

Brasilien misslyckades med den stora drömmen att ta VM-guld. Nu bekräftar det brasilianska fotbollsförundet att Luis Felipe Scolari får lämna efter fiaskot.

Foto: SCANPIX

Brasilien kom till VM på hemmaplan med enorma förväntningar på sig. Det brasilianska folket väntade sig guld och inget annat. Efter att ha avslutat turneringen med att bli utklassad två gånger om så var missjönet därför stort. Som GloboEsporte uppgav i går så får förbundskaptenen Luis Felipe Scolari gå som en följd till fiaskot.

Det brasilianska förbundet bekräftar i ett uttalande att man inte förlänger kontraktet med tränaren.
"Scolari och hela hans tränarstab förtjänar vår respekt och tacksamhet. De gjorde så att brasilianska folket fick tillbaka sin kärlek för laget, trots att man inte har uppnått vårt största mål" skriver de i uttalandet.

Annons

Scolari ledde Brasilien till VM-guld 2002. När han återvände 2012 gjorde han det med stora förväntningar på sig att upprepa bedriften. Men efter fiaskot på hemmaplan får han alltså söka efter ett nytt jobb.

Publicerad 2014-07-15 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto