Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Allsvenska klubbarna nobbar Sundhages krav

Foto: SCANPIX

Pia Sundhage vill ha fler landslagsdagar från de damallsvenska klubbarna om hon ska fortsätta i landslaget. Men kravet ser klubbarna som orimligt.
- Det går knappast att släppa ytterligare dagar, säger Göteborgs tränare Stefan Rehn till SVT.

Trots det svenska misslyckandet i VM så vill SvFF ha kvar Pia Sundhage som förbundskapten för landslaget. Själv ställer hon krav på att samarbetet med de damallsvenska klubbarna måste bli bättre för att det ska bli någon fortsättning.

- Det är helt avgörande att den enskilda spelaren, EFD (elitfotboll dam) och fotbollsförbundet bestämmer sig för att göra något tillsammans, sade Sundhage vid en pressträff dagen efter Sveriges förlust mot Tyskland och det tidiga uttåget ur VM.

Sundhage har varit besviken på att hon inte kunnat samlat landslaget en längre tid inför VM i Kanada. Inför mästerskapet vädjade förbundskaptenen om extra dagar hos klubbarna men fick nej. Och även i framtiden verkar det bli svårt.

- Man pratar om att ge och ta men mycket är redan taget. Det går knappast att släppa ytterligare dagar. Tjejerna är ju avlönade av klubbarna, säger Stefan Rehn, tränare för Göteborg, till SVT.

Rosengårds klubbchef Klas Tjebbes håller med Rehns resonemang och tycker att det är orimligt att släppa spelarna fler dagar så länge det är klubbarna som står för avlöningen.

- Om förbunden vill ha mer tillgång till spelare kan de inte förvänta sig att klubbarna ska stå för kostnaden, det är snudd på olagligt. Men vi vill jättegärna ha en bra dialog, och jag tycker Pia har fått för mycket skit i medierna, säger han.

Inte heller AIK-tränaren Nazanin Vaseghpanah känner sig kunna släppa sina spelare fler dagar.

- Någonstans är det ändå klubblaget som måste gå först. Det är stor skillnad i USA där inte ligan är lika bra som här. Det är inte optimalt att släppa spelarna mer, säger hon.

SVT delgav Pia Sundhage citaten från klubbarna men förbundskaptenen valde att inte kommentera.

Publicerad 2015-06-23 kl 00:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons