POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2015

Bättre snack - så ska Sverige gå vidare i VM

Nästa

Avbryt
Försök igen

Skulle oavgjort räcka för att ta Sverige vidare i fotbolls-VM måste budskapet snabbt nå ut till spelarna under matchen mot Australien.
Därför har Sverige specialtränat hur man kommunicerar på planen.
- Vi har inte varit nöjda med hur det har funkat, säger Lilie Persson.

Scenariot är detta:

Klockan tickar upp mot 90 minuter, de tiotusentals åskådarna på Commonwealth Stadium ordnar en massiv ljudkuliss och läget är helt lika mellan Sverige och Australien. Om det där och då står klart att det räcker för att Sverige ska gå vidare till åttondelsfinal som en av de bästa treorna gäller det att de svenska spelarna blir medvetna om det och flyttar fokus från anfall till försvar.

- Då kan det vara så att vi precis som mot USA väljer att stänga matchen i stället. Då gick vi ju nerpå en fembackslinje, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

I matchen mot USA var det Hedvig Lindahl, Nilla Fischer, Caroline Seger och Lotta Schelin som hade till uppgift att agera taktiska budbärare och hålla koll på matchuret.

- Så att vi inte springer omkring och har olika matchbilder, för så har det varit lite tidigare. Vi når ofta ut till två-tre stycken, och sedan fastnar det där. Det är en sådan där bit som vi har jobbat med ända från Algarve Cup. Vi var inte nöjda för ett halvår sedan, men nu är vi böjda, säger Lilie Persson.

Publicerad 2015-06-15 kl 06:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå