Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Damfotbollschef i blåsväder: "Kvinnorna vackrare nu"

VM 2015

Brasiliens damfotbollschef Marco Aurelio Cunha anklagas nu för att ha uttalat sig sexistiskt om damfotbollsspelare.
- Numera är kvinnorna vackrare och de sminkar sig, säger Cunha till The Globe and Mail.

Foto: Scanpix

Det brasilianska herrlandslaget är oerhört populärt i hemlandet. Men intresset för det brasilianska damlandslaget är litet i Brasilien.

Nu menar dock Marco Aurelio Cunha, utsedd till brasilianska fotbollsförbundets chef för damfotbollen, att intresset börjar bli större. Anledningen, enligt honom?

- Kvinnorna är vackrare nu och de sminkar sig. De går in på planen på ett elegant sätt, säger Cunha till The Globe and Mail.

- Tidigare brukade damfotbollen härma herrfotbollen. Tröjorna var maskulina och kvinnorna klädde sig som män. Så lagen saknade elegans och feminimitet. Nu är shortsen lite kortare och håret är mer fixat. Det är inte en kvinna som är klädd som en man.

ANNONS

Nu har Cunha fått kritik för sitt uttalande - och har svarat på kritiken via Twitter.

"Jag har aldrig varit rädd för att säga vad jag tycker. Frågan ställdes i ett sammanhang som rörde ett större innehåll, där jag pratar om en förbättring av stil och klädsel", skriver han enligt Expressen.

"Damerna väljer att göra precis hur de vill, hur de ska se ut och vilken stil de vill ha. De gör sig fina, känner sig vackra, och bär upp sin landslagsdress. Är det fel?".

Publicerad 2015-06-16 kl 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto