Här är omgångens lag i VM - två allsvenska spelare tar plats

VM 2023 (dam)

Den första omgången i VM:s gruppspel är avslutat. Här är omgångens lag enligt Lorenzo Medici.

Laget är uttaget enligt 3-4-3-systemet.

Hope Solo (USA)
Gjorde två svettiga räddningar i den första halvleken vilket hjälpte USA till segern mot Australien. Visade att hon är bäst i världen på sin position.

Kadeisha Buchanan (Kanada)
Säker, stark och skicklig mot Kina. Spelade oerhört moget för sin ålder och fick stundtals städa upp efter slarv av sina medspelare.

Trine Rønning (Norge)
Tuff och elegant i fyrbackslinjen och målskytt framåt på frispark. Ledare.

Lia Wälti (Schweiz)
Att Japan inte skapade särskilt många chanser hade till stor del med Wälti att göra. Trygg med bollen och var ofta först på bollen. Suverän insats.

Ngozi Okobi (Nigeria)
Stod för en glimrande match mot Sverige när hon utmanövrerade Seger och kompani på mittfältet. Gjorde reduceringsmålet efter ett vasst avslut och spelade sedan elegant fram Oshoala till kvitteringsmålet. Avslutade med att stå för genomskäraren som ledde till 3-3. Magnifik.

Lena Goeßling (Tyskland)
Spelade bland annat fram till två av de tre första målen med precision och klass och låg även bakom 4-0-målet. Strålande insats på mitten.

Formiga (Brasilien)
Placerade in 1-0 efter att ha tagit till vara på ett misstag i det sydkoreanska försvaret och fixade sedan en straff i andra halvlek. Gjorde även ett stort jobb på mittfältet och vann mycket boll. Var överallt. Arbetsmyra.

Megan Rapinoe (USA)
Gjorde inte bara två mål mot Australien utan var även USA:s genomgående piggaste spelare. Hade lite tur på det första målet medan det andra var gjort med stor klass.

Asisat Oshoala (Nigeria)
Terroriserade det svenska försvaret med sin härliga kombination av snabbhet och styrka. Gjorde 2-2 efter en stark prestation. Kommer bli en av världens bästa inom kort.

Gaëlle Enganamouit (Kamerun)
Eskilstuna-anfallarens styrka och genombrottskraft var för mycket för det ecuadorianska försvaret att hantera. Tog sig upp i delad skytteligaledning efter sina tre mål. Såg ut att sprudla av självförtroende.

Anja Mittag (Tyskland)
Visade stor klass i avslutningarna när hon gjorde tre mål mot Elfenbenskusten. Målskytt av rang.

Publicerad 2015-06-10 kl 16:58