Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Sundhage vill lämna Sverige: "Kan inte stanna"

Foto: Scanpix

Pia Sundhage vill inte förlänga sitt kontrakt som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget. I en intervju med New York Times säger hon att hon slutar när det nuvarande kontraktet löper ut 2016.
- Jag kan inte stanna, säger hon till tidningen.

Pia Sundhage tillträdde som förbundskapten för Sverige 2012, efter fem år på samma post i USA där hon lett det amerikanska landslaget till dubbla OS-guld (2008, 2012) och ett VM-silver (2011).

2013 tog hon Sverige till semifinal i EM på hemmaplan, men hon är inte intresserad av att försöka upprepa eller förbättra det i EM i Nederländerna 2017. Hennes kontrakt med Svenska fotbollförbundet går ut i slutet av 2016 och då kommer hon också att lämna, säger hon i en intervju med New York Times som gjordes inför det pågående världsmästerskapet i Kanada, men som publicerades först i tisdags.

- Livet är enkelt för mig nu, det är ett som är säkert. Men jag kan inte stanna. Jag tänker redan på 2016 och vart jag ska ta vägen härnäst, säger hon.

Enligt tidningen är det mest troligt att hon återvänder till klubbfotbollen och mycket väl kan tänka sig att träna ett herrlag, liksom att ta ett annat jobb i USA.

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson säger till Aftonbladet att Sundhages kontraktssituation inte har diskuterats på förbundet.

- Jag har inga kommentarer till vad som står i New York Times. Jag kan bara konstatera att vi har fullt fokus på VM och tjejernas prestation. Framtidsfrågorna har vi gott om tid att diskutera, säger han.

- Det är otroligt lång tid kvar så det finns ingen anledning att ta upp det nu. Men vi är väldigt nöjda med landslagsledningen.

Sverige möter USA i den andra gruppspelsmatchen i VM natten mot lördag, svensk tid. Om Sverige blir bland de tre bästa europeiska lagen i VM kommer Sundhage även att leda det svenska landslaget i OS 2016. Missar Sverige att kvala in så kan alltså det pågående mästerskapet i Kanada bli hennes sista.

Publicerad 2015-06-11 kl 07:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons