Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundhage vill se amerikansk attityd: "Blir helt avgörande"

Sverige (dam)

Efter åren i USA hyllade Pia Sundhage den amerikanska vinnarmentaliteten. Nu vill hon se Sverige visa samma sak i mötet med hennes forna lag i fotbolls-VM.
- Att vi får med känslan från omklädningsrummet ut på fotbollsplanen blir helt avgörande, säger hon.

Foto: Scanpix

Efter VM-premiären mot Nigeria var stämningen i det svenska laget i mångt och mycket som efter en förlust, trots att matchen slutade 3—3 och gav en poäng.

Sverige har under de senaste dagarna jobbat med att försöka glömma de dåliga inslagen från matchen, och fokusera på de positiva.

- Om vi tittar tillbaka på hur Sverige har spelat sina första matcher i turneringarna så har det varit lite si och så, säger Sundhage, och lyfter fram VM 2003 då Sverige tog sig hela vägen till final trots en skral inledning.

- Första matchen mot USA åkte Sverige på 3—1 i baken och spelade en riktigt dålig fotbollsmatch. Det slutade med att det gick bättre och bättre. Såna exempel tar vi upp.

ANNONS

Rent taktiskt så måste Sverige spela mer kompakt och ligga närmare varandra i lagdelarna, både i anfallet och i försvaret.

- Vi såg ju att det blir ett väldigt långt lag mot Nigeria och det är inte riktigt "our cup of tea", och vi kan inte finna kombinationer. En närhet till bollhållare är väl det vi har pratat mest om, säger Sundhage.

- Övergången från försvar till anfall och vice versa tror jag kommer att bli avgörande. För USA spelar liknande med att vara kompakta och att hitta ett omställningsspel. Båda lagen har snabba spelare.

Men framför allt så vill hon se färre hängande huvuden och darriga nerver.

- Det är lite frustrerande men en sådan fantastisk stämning som vi har haft i det här laget. Att vi tar med oss det från omklädningsrummet ut på fotbollsplanen mot USA kommer att vara helt avgörande. Det blir vårt jobb som ledare, inte bara mitt utan även Caroline Segers, Lotta Schelins och andra ledares, att se till att vi tror på det vi kan, säger Sundhage.

ANNONS

- Och vi har ju faktiskt två chanser. Vi står inte och faller med nästa match, men det blir mycket roligare och härligare om det blir en seger mot USA. Och bara vetskapen om det gör ju att axlarna bör åka ner.

Publicerad 2015-06-12 kl 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto