Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Svenska veteranerna tackar för sig - fler kan följa

Foto: SCANPIX

Fotbolls-VM i Kanada var sista showen för flera Blågula veteraner. Förutom Therese Sjögran så har även Charlotte Rohlin gjort sitt i landslaget.

Blir det inte spel i OS nästa sommar kan även fler profiler försvinna.

Therese Sjögran spelade i samtliga Sveriges matcher under VM. För Charlotte Rohlin blev i stället avskedsföreställningen något hon själv fick se från sidan.

- Det har varit annorlunda att få vara vid sidan av, jag har ju spelat de andra mästerskapen som jag har varit med i, säger den 34-åriga Linköpingsbacken.

- Jag har försökt att pusha dem som har spelat och man gör ju alltid sitt bästa hela tiden och gör det man kan på träningar och finnas där för de yngre. Men självklart hade jag velat spela.

Schelin fortsätter
Åtta av spelarna i den svenska VM-truppen är över 30 år. Bland dem meddelade så väl Lotta Schelin som Hedvig Lindahl att de inte har några intentioner att sluta spela i landslaget.

Inte heller mittbacken Nilla Fischer känner sig i dagsläget färdig med Blågult.

- I går och i dag känns det ju inte direkt "tjoho", det är en naturlig reaktion. Först och främst ska jag vara bra nog att bli uttagen, det är inte så att jag har funderat på att jag ska sluta i landslaget, säger Fischer.

Seger tvekar
För Therese Sjögran är dock landslagskarriären definitivt över, efter 214 landskamper. Och Caroline Seger kan följa i hennes fotspår

- Det är för tidigt att säga, vi vet inte om det blir OS överhuvudtaget. Sedan så lämnar en av de närmaste vännerna landslaget vilket blir ett jättetomrum. Men med det sagt så vill man ju gärna representera sitt land och här är ju många bra spelare, det är ju inte det. Det är just känslan av att det inte är ett mästerskap när man är 30 år. Jag vet inte, än, hur man ska motivera sig i så fall. Men det kanske kommer, säger Seger.

Publicerad 2015-06-21 kl 22:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons