TV: Frankrike till kvartsfinal - nu väntar Tyskland

VM 2023 (dam)

Sydkorea hade inte mycket att sätta emot ett fint spelande Frankrike.
Nu väntar Tyskland i kvartsfinal för fransoserna.

Frankrike inledde i en rasande fart mot Sydkorea i VM:s åttondelsfinal och efter ett drömanfall kunde Marie Laure Delie göra 1-0 redan i den 4:e minuten.

Bara fyra minuter senare visade Frankrike på nytt upp briljant kombinationsspel och Elodie Thomis kunde dubbla ledningen.

I inledningen på den andra halvleken utökade Frankrike ledningen till 3-0 när Eugenie Le Sommer sololöpte förbi flera sydkoreanska försvarare innan hon serverade bollen till Delie som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Utan att förta sig kunde Frankrike hålla ledningen matchen ut och skicka hem Sydkorea från VM. Nu väntar Tyskland i kvartsfinal för fransyskorna.

Publicerad 2015-06-21 kl 23:55