TV: Horribel hands i VM:s megaskräll - men domaren friar

VM 2023 (dam)

VM:s största skräll är ett faktum. Colombia slog förhandsfavoriten Frankrike, men efterspelet lär handla om en solklar hands och en målvakt som tog bollen utanför straffområdet.

Det stjärnspäckade Frankrike tippades fortsätta sin segersvit från första omgången genom att ta en relativt enkel trepoängare på lördagen mot Colombia. Och det var mycket riktigt fransyskorna som öste på mest från start. Men mitt under den hårdaste pressen i första halvlek stack Colombia upp när Lady Andrade tog emot en mycket fin genomskärare och rullade in 1-0.

I andra halvlek fortsatte Colombia att hålla tätt, även om sättet det skedde på var omdiskuterat. I straffområdet svarade Daniela Montoya för vad som förefall vara en solklar och dessutom avsiktlig hands, när hon slog undan bollen framför en framstormande anfallare. Men domaren missade händelsen och lät spelet fortgå.

Kort senare kom nästa kontroversiella situation. Då var det målvakten Sandra Sepulveda som gled ut för att fånga en boll som var på väg in i straffområdet. Men hon kunde inte få stopp på rörelsen, utan såg ut att passera utanför linjen med bollen i famnen. Den här gången blåste domaren för frispark för en annan förseelse, och Sepulveda klarade sig undan både gult och rött kort.

I slutskedet av matchen kontrade Colombia och Catalina Usme sedan in 2-0 vilket satte punkt för matchen.

- Det här är en av VM-historiens största skrällar, egentligen är det svårt att hitta något motstycke, sade Fotbollskanalens Olof Lundh i TV4-sändningen efteråt.

Han var även besviken på handsen från Montoya.

- Hon fuskar helt enkelt. Hon tar chansen och bryter mot reglerna och den här gången fungerar det. Det var "Guds hand" som smög sig in.

Frankrike: Bouhaddi – Renard, Boulleau, Georges, Dali, Hourara, Le Sommer, Abily, Necib, Bussaglia, Thiney.

Colombia: Sepulveda, Gaitan, Ospina, Montoya, Vidal, Velasquez, Rincon, Clavijo, N. Arias, Andrade, C. Arias.

Publicerad 2015-06-13 kl 20:47