TV: Lena Petermanns superinhopp sänkte Thailand

VM 2023 (dam)

Tyskland fick större problem med Thailand än vad många trodde på förhand. Då klev Lena Petermanns in i matchen och avgjorde med sina dubbla nickmål.

I matchens första tjugo minuter så pressade Tyskland men fick inte någon utdelning för sitt spel. Först i den 24:e minuten kom storfavoritens första mål i matchen. På en hörna kom Melanie Leupolz rätt till bollen och lobbnickade in 1-0.

Femton minuter in i den andra halvleken så utökade Tyskland till 2-0 genom Lena Petermann. Den inbytte anfallaren höll sig framme på ett inlägg och stångade in bollen med pannan. Bara minuten senare gjorde samma Petermann även 3-0 på hörna. Föga förvånande så fortsatte Tysklands målproduktion. I den 73:e matchminuten så höll sig Sara Daebritz framme och gjorde 4-0 till Tyskland.

Det blev också slutresultatet i matchen och Tyskland går nu vidare som gruppsegrare.

Publicerad 2015-06-16 kl 00:54