TV: Lloyd nickade USA till semi med matchens enda mål

VM 2023 (dam)

USA dominerade mot Kina men hade svårt att sätta dit chanserna. Men Carli Lloyds fina nick räckte till semifinal - nu väntar Tyskland.

USA gjorde flera förändringar inför kvartsfinalen mot Kina. Den kanske största var att Abby Wambach fick starta på bänken och istället startade Amy Rodriguez.

Det var en något avvaktande inledning på matchen från Kina och USA hade det mesta i chansväg. Amy Rodriguez fick ett jätteläge men fri med Wang Fe blev det ett riktigt dåligt avslut.

Efter 25 minuters spel var det nära ett ledningsmål för amerikanskorna efter en stökig situation, men Julie Johnstons skott blockerades precis framför mållinjen.

I den 37:e minuten avlossade Carli Lloyd ett tungt skott på frispark men från det långa avståndet kunde Wang Fe styra undan bollen.

Trots ett stort spel- och chansövertag för USA så var det mållöst i halvtid.

I inledningen på den andra halvleken skulle målet dock komma för amerikanskorna. Efter en lyftning in i straffområdet stod Carli Lloyd för en mycket vass nick och satte 1-0.

Efter målet så fortsatte USA att dominera spelet och borde nog ha utnyttjat någon av sina chanser att göra ytterligare mål. Men Lloyds nick blev matchens enda mål och tog USA till semifinal.

Nu väntar ett riktigt gigantmöte då Tyskland står för motståndet.

Publicerad 2015-06-27 kl 03:25