TV: Norge fick oavgjort - efter Mjeldes magiska frispark

VM 2023 (dam)

VM-matchen mellan Tyskland och Norge slutade 1-1 efter att Maren Mjelde kvitterat med en magisk frispark.

Tyskland inledde klart starkast och redan i den sjätte minuten kunde Anja Mittag göra matchens första mål. Hjelmseth i Norges mål kunde inte hålla ett distansskott och Anja Mittag var snabbast fram och styrde in returen.

I den 43:e minuten skapade Norge två heta chanser. Först genom Isabell Herlovsen som testade Nadine Angerer med ett vasst skott i straffområdet. På den efterföljande hörnan boxade Angerer en nick mot mål via ribban och ut.

Efter en timmes spel fick Norge en frispark strax utanför straffområdet. Maren Mjelde stegade fram och satte bollen rakt upp i krysset med en helt magisk frispark.

Så startar lagen:

Tyskland: Angerer - Maier, Krahn, Bartusiak, Kemme - Goessling, Marozsan - Laudehr, Mittag, Popp - Sasic.

Norge: Hjelmseth - Mjelde, Thorisdottir, Lund, Wold - Schjelderup, Tofte Ims, Mykjåland - Minde, Herlovsen, Hegerberg.

Publicerad 2015-06-11 kl 23:55