TV: Norge krossade Thailand i VM-premiären

VM 2023 (dam)

Det blev en härlig premiär för Norge i VM.
Thailand blev en munsbit och norskorna vann med 4-0.

En av förhandsfavoriterna i VM i Kanada gick in i turneringen när Norge mötte Thailand.

Nederlagstippade Thailand var redan i den 5:e minuten nära att ta ledningen, men Intamee missade från nära håll.

Istället var det Norge som kunde göra 1-0 när Rönning slog en fint placerad frispark via målvakten och in i mål. Boonsings insats i målet lämnade en del att önska för Thailand.

Isabell Herlovsen kunde sedan öka på till både 2-0 och 3-0 för Norge. Första vände hon upp snyggt i straffområdet och pangade in bollen i hörnet och en stund senare nickade hon i Gulbrandsens inlägg för sitt andra mål.

I den andra halvleken kontrollerade Norge matchen. Ada Hegerberg kunde öka på till 4-0 när hon stötte in ett inspel från höger upp i nättaket.

Kort därpå fick Norge straff och chans att öka på till 5-0. Men Mjeldes staff räddades av Boonsing.

Det blev inga fler mål i matchen och Norge kunde inkassera en skön premiärseger.

Publicerad 2015-06-07 kl 20:52