TV: Norge till åttondelsfinal efter 3-1 mot Elfenbenskusten

VM 2023 (dam)

Norge slog Elfenbenskusten med 3-1 i den tredje och sista gruppspelsmatchen. Därmed är norskorna klara för åttondelsfinal.

Norge fick en drömstart då 19-årige Ada Hegerberg redan efter sex minuter satte 1-0. Efter att Emilie Haavi nickat fram henne sköt Hegerberg in bollen till höger om Thiamale i Elfenbenskustens mål, som stod för ett minst sagt tveksamt ingripande.

I den 35:e minuten borde Ada Hegerberg ha gjort 2-0. Norskan fick mer eller mindre öppet mål sedan Kristine Minde spelat fram henne, men avslutade alldeles för dåligt.

I den andra halvlek fick dock Hegerberg revansch på sig själv. Helt fri med Thiamale i Elfenbenskustens mål satte 19-åringen 2-0 snyggt med vänsterfoten.

Kort efter 2-0-målet kom även 3-0. Efter en frispark hamnade bollen hos Solveig Gulbrandsen som kunde nicka in Norges tredje mål i matchen från nära håll.

Elfenbenskusten gav sig dock inte utan reducerade till 3-1 bara minuter efter Norges 3-0-mål - och det med ett riktigt supermål. Ange Nguessan drog till med en högerkanon från långt håll och fick se sitt skott sitta rakt i krysset.

Nguessans drömmål blev matchens sista, och 3-1-segern innebär att Norge är klart för åttondelsfinal sedan man slutat tvåa i grupp B bakom Tyskland.

Publicerad 2015-06-16 kl 00:20