TV: Rapinoe hjälte med dubbla mål i USA:s premiärseger

VM 2023 (dam)

USA har inte hymlat med målsättningen - VM-bucklan ska med "hem" när laget om ett par veckor lämnar Kanada.

I premiären visade laget styrka och vann över Australien med 3-1.

Amerikanska tv-kanaler har de senaste veckorna visat en reklamfilm inför fotbolls-VM där bilder från Tyskland 2011 varvas med anfallaren Alex Morgans röst som berättar om vunna närkamper, vunna matcher och till slut, hur allt slutade i ett nederlag.

Nu, fyra år senare, är det meningen att laget ska ta revansch för finalförlusten mot Japan, som ses som ett enormt misslyckande.

Med det trycket på sina axlar gick de amerikanska spelarna ut till premiärmatchen mot Australien, och ett tag såg det ut som om det kanske blev för mycket att bära inför den månghövdade amerikanska publiken som tagit sig över gränsen till Winnipeg.

Megan Rapinoe gav amerikanskorna ledningen redan efter tolv minuter men ett hårt kämpande Australien, som satsade mycket på snabba omställningar, hade inte gett upp. Rutinerade Lisa De Vanna, som spelat i både AIK och Linköping, hade flera chanser innan hon till slut satte kvitteringen i den 27:e matchminuten.

1-1 stod sig i halvtid, men i den andra halvleken nötte USA till slut ner motståndet. Den före detta Tyresö- och Göteborgsspelaren Christen Press gav USA ledningen med 2-1 efter en dryg timmes spel, och Rapinoe avgjorde senare med sitt andra mål för kvällen.

USA vann med 3-1 och toppar grupp D inför mötet med Sverige, natten mot lördag, svensk tid.

Publicerad 2015-06-09 kl 03:24