Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Sundhage efter kritiken mot USA - här förklarar hon sig

Sverige (dam)

I en uppmärksammad New York Times-intervju kritiserade Pia Sundhage flera av sina gamla spelare i USA:s landslag. På torsdagens presskonferens fick den svenska förbundskaptenen förklara sig, och menade att citaten tagits ur sitt sammanhang.

En intervju som New York Times gjort med Pia Sundhage tidigare i våras men som inte publicerades förrän nu fick i går stor uppmärksamhet i både Sverige och USA. Den svenska förbundskaptenen kritiserade flera av de spelare hon hade under sin tid som förbundskapten för USA. På en presskonferens under torsdagen fick hon möjlighet att förklara sig, och tyckte då att citaten tagits ur sitt sammanhang.

Ett av uttalandena som skapade rubriker var att Sundhage menade att Abby Wambach inte skulle vara en startspelare i Sverige.

- De frågade vad jag skulle göra om jag fortsatt som tränare efter OS 2012 och då skulle jag se till att Abby varade för alltid. Men du har spelare som startar, och du har spelare som avslutar. Abby är en sådan spelare som gör skillnad, som kan ändra en match. Men efter att ha sett henne mot Australien så hade jag startat henne i morgondagens match, säger Sundhage.

ANNONS

Carli Lloyd menade Sundhage i intervjun med New York Times hade ett svagt psyke och var en stor utmaning att coacha.

- Anledningen till att jag sitter här idag beror på USA:s landslag: de fick mig att se bra ut. Jag menar, tre finaler. Och Carli Lloyd gjorde båda de avgörande målen i OS-finalerna. Hon är en spelare som ibland är smartare än vad jag är. Det är intressant, jag försökte skicka ett meddelande om hennes roll, hon tänkte på det och hade en del kritik. Det är precis det som coaching handlar om! Jag måste se till att hon är lagspelare och hon är en av de bästa spelarna som jag har haft, säger Sundhage på presskonferensen.

Om Hope Solo, som Sundhage sa var en av de svåraste spelarna hon coachat, sa Sundhage på presskonferensen:

- Hon innebär en del jobb...

- Saker händer runt henne, saker vid sidan av. Men på planen är hon världens bästa målvakt.

ANNONS
Publicerad 2015-06-11 kl 21:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto