TV: Thailands historiska första seger någonsin i VM

VM 2023 (dam)

Thailand tog sin första VM-seger någonsin när man inatt besegrade Elfenbenskusten med 3-2.

Anfallaren Orathai Srimanee blev tvåmålsskytt när hennes Thailand besegrade Elfenbenskusten med 3—2 i fotbolls-VM i Kanada.

Annars var det Elfenbenskusten som tog tidig ledning genom Ange N'Guessan i fjärde minuten. Srimanee kvitterade och hann även göra 2—1 före pausvilan.

I andra halvlek utökade Thanatta Chawong Thailands ledning i 75:e minuten. Elfenbenskustens Josee Nahi reducerade till 3—2 i 88:e, men längre än så nådde inte det afrikanska laget.

Båda lagen led tunga förluster i sina öppningsmatcher. Elfenbenskusten krossades av Tyskland som vann med 10—0 och Thailand förlorade med 0—4 mot Norge.

De båda europeiska lagen spelade oavgjort 1—1 tidigare under dagen och är så gott som säkra på att gå vidare från gruppspelet.