TV: Tyskland till semifinal efter straffdrama mot Frankrike

VM 2023 (dam)

Frankrike pressade Tyskland och hade ett chansmässigt övertag.
Men efter ett straffdrama var det ändå guldfavoriten som gick vidare - Tyskland är i semifinal.

Att VM-kvartsfinalen mellan Tyskland och Frankrike blev en rysare är en rejäl underdrift.

Efter ordinarie tid stod det 1-1 och efter en mållös, men chansrik, förlängning fick straffar avgöra.

Där var Tyskland, som så många gånger förr, starkast.

I den femte straffomgången räddade Nadine Angerer Claire Lavogez straff och skickade Tyskland till semifinal med sammanlagt 6-5 (5-4 i straffläggningen).

I den första halvleken Frankrike annars det klart bättre laget, mot ett närmast chockat Tyskland. Fransyskorna sköljde över motståndet i anfallsvåg efter anfallsvåg, och det enda som saknades var en fullträff.

Den kom istället efter pausen.

Stjärnan Louisa Necib klippte till utanför straffområdet och bollen letade sig i mål via en tysk back.

Frankrike såg sedan ut att hålla undan, men i den 84:e minuten fick Tyskland straff. Från elva meter var Celia Sasic säkerheten själv, och kvitterade till 1-1.

I förlängningen var det två tröttkörda lag, som ändå skapade chanser för att avgöra - men utan att lyckas. Och i straffläggningen var Tyskland alltså aningen bättre. Därför spelar de nu semifinal i fotbolls-VM.

Publicerad 2015-06-27 kl 00:42