TV: Wambach gav USA seger mot Nigeria med matchens enda mål

VM 2023 (dam)

Abby Wambach blev hjälte för USA när hon stötte in en volley i mål och säkrade förstaplatsen i gruppen för amerikanskorna.

USA toppade grupp D på fyra poäng inför den avslutande gruppspelsomgången. Nigeria låg sist i gruppen och behövde vinna för att kunna gå vidare till slutspelet.

Det var en jämn första halvlek där Nigeria, med allt att vinna, hotade amerikanskorna vid ett par tillfällen. Efter en halvtimmes spel fick Oshoala ett jätteläge när hon tog sig förbi Johnston. Men försvararen kunde komma tillbaka och avvärjde situationen.

I den 33:e minuten avlossade Meghan Rapinoe ett vasst skott som tvingade Dede i Nigerias mål till en vass räddning.

Kort därpå ville USA ha straff när ett inlägg tog klockrent på Ngozi Okobis hand. Men domaren valde att fria i situationen.

- Jag skulle säga straff, men det är svårbedömt, säger TV4:s kommentator Lisa Ek.

Precis i slutet av den första halvleken slog Meghan Rapinoe en hörna som nådde Abby Wambach som stötte in bollen på volley till 1-0 för USA.

En kvart in i den andra halvleken fick Alex Morgan ett jätteläge att utöka USA:s ledning. Men Dede kom ut och gjorde sig stor och stod för en magnifik räddning.

Nigeria mäktade inte med att få till någon riktig forcering och 1-0 skulle stå sig matchen ut. USA är vidare som gruppetta och Nigerias mästerskap är slut.

Publicerad 2015-06-17 kl 03:56