Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

CNN: Familjer till iranska landslagsspelare har fått motta hot

Fotbolls-VM 2022

Hot om fängelse och tortyr har riktats mot de iranska landslagsspelarnas familjer, hävdar CNN.
Detta för att spelarna ska "bete sig" inför VM-matchen mot USA.

4:18
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna mellan Iran-Wales i spelaren ovan.

På tisdag möts USA och Iran i ett laddat möte. Inte bara för att båda landslagen fortfarande har chans att nå åttondelsfinal i VM, utan även på grund av det spända politiska läge som råder mellan länderna - och som har pågått under en längre tid.

Situationen för de iranska landslagsspelarna har varit uppmärksammad under mästerskapets gång. I premiärmatchen valde spelarna att inte sjunga med till nationalsången, vilket tolkades som en markering mot regimen och ett stöd till iranska kvinnors kamp för mänskliga rättigheter i Iran.

I andra matchen sjöng spelarna dock med. Enligt flera medier tvingades spelarna ge vika för regimens påtryckningar.

ANNONS

- Det ser ut som att de rör på läpparna lite motvilligt. Det är spekulationer, men det är väldigt troligt att man från regeringshåll inte gillade det man såg i första matchen och har lagt påtryckningar på laget att ändra det, sa C Mores expert Siavoush Fallahi.

Nu rapporterar CNN att familjerna till de iranska landslagsspelarna har fått motta hot om fängelse och tortyr ifall spelarna misslyckas med att "bete sig" inför matchen mot USA. En källa, som är involverad i säkerheten kring matchen, hävdar att dussintals officerare från det Islamiska revolutionsgardet har kallats in för att övervaka de iranska spelarna - som inte får röra sig utanför spelartruppen.

Uppladdningen till matchen har även innehållit andra kontroverser.

I helgen uppmärksammade internationella medier att USA använde en iransk flagga med endast landets färger, utan det emblem med islamisk text som finns på flaggan. Emblemet och texten är förknippat med den hårdföra regim som kritiserats efter höstens våldsamma protester i Iran.

ANNONS

USA bad kort därefter om ursäkt, tog bort bilden och förklarade att det hela handlade om att visa stöd till de iranska kvinnornas kamp i landet. Iran har anmält USA till Fifa och kräver att landslaget straffas med tio matchers avstängning samt kastas ut ur VM.

Publicerad 2022-11-28 kl 19:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto