Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flick riktar kritik mot tyska politiker - och supportrar: "Förbluffad av andra länders supportrar"

Fotbolls-VM 2022

Hansi Flick och Tyskland tog tydligt ställning mot Qatar under VM 2022.
Men Flick själv tycker att landets politiker borde skött det i stället för landslaget.
- Vårt jobb är att spela fotboll, det hade varit fint om vi tilläts göra det, säger han till DPA.

4:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Tyskland-Costa Rica i spelaren ovan.

Tyskland var kanske det landslaget i VM som tog störst ställning mot Qatar, med anledning av värdlandets brist på mänskliga rättigheter, hårda lagar som förbjuder homosexualitet och migrantarbetares usla arbetsvillkor i landet.

Som en del i landets protest mot Qatar planerade man att spela i One Love-bindeln innan den förbjöds av Fifa. Då valde man i stället att hålla för munnen under lagfotot i första matchen mot Japan för att visa att man inte tänkte låta sig tystas ner av Fifa.

Men att det tyska landslaget fick ta striden mot Qatar på egen hand är något förbundskapten Hansi Flick nu riktar kritik mot landets egna politiker för.

ANNONS

- Den franske presidenten Emmanuel Macron sa något i stil med: "fotboll är för politiserad. Våra spelare borde fokusera på fotboll, så sköter jag politiker". Det hade varit fint om det var fallet för oss med. Vårt jobb är att spela fotboll, det hade varit fint om vi tilläts göra det. Det finns folk som är tränade för att sköta politik, säger Flick till tyska nyhetsbyrån DPA och fortsätter:

- Det fanns en tydlig ställning i Tyskland mot Qatar och många sa att de inte tänkte titta på mästerskapet. Det var synd. Jag blev förbluffad av att se hur andra länders supportrar ovillkorligt stöttade sina landslag. Det borde återigen vara vårt fokus så vi kan bli framgångsrika så snart som möjligt igen.

Trots det tidiga uttåget har Tysklands fotbollsförbund bekräftat att Flick förblir förbundskapten. Nu satsar de på att gå långt i hemma-EM 2024 i stället.

ANNONS
Publicerad 2022-12-19 kl 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto