Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotovägg hyllade migrantarbetare - togs bort inför VM

Fotbolls-VM 2022

Utanför Lusail Stadium i Qatar hyllades migrantarbetare i en stor fotovägg.
Men när VM startade var fotografierna borta och Fifas officiella VM-logga hade ersatt.

4:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Frida Nordstrand möter migrantarbetare som jobbat i Qatar i spelaren ovan.

Värdlandet för VM 2022, Qatar, har kritisierats för deras kränkningar av mänskliga rättigheter. Man har också kritiserats för hanteringen av migrantarbetare, vilka utgör ungefär 90% av landets befolkning.

Utanför Lusail Stadium, tillika mästerskapets finalarena, prydde fotografier av alla som har varit med och bygt VM-arenorna en stor fotovägg. Men när mästerskapet startade var fotografierna borta. I stället syntes Fifas officiella VM-logga. Det rapporterade New York Times på måndagen.

Varför fotoväggen byttes ut har man ingen förklaring till. Men två tjänstemän, som var anonyma i artikeln, menade att man var orolig för att väggen skulle uppmärksamma den kritik som Qatar har fått för hanteringen av migrantarbetare. Det har rapporterats om horribla arbetsförhållanden och tusentals döda.

ANNONS

- Det är bara grovt och respektlöst att dessa män får vara i rampljuset när det passar dem för att sedan döljas helt genom att måla över den, säger Nicholas McGeehan på Fair Square, en människorättsgrupp som fokuserar på hur migrantarbetare i Qatar behandlas, till New York Times.

Qatars organisation som ansvarar för att bygga arenorna har valt att inte kommentara varför fotoväggen ersattes.

Publicerad 2022-11-28 kl 11:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto