Mållöst mellan Mexiko och Polen – efter Lewandowskis straffmiss

Fotbolls-VM 2022

Robert Lewandowski hade chansen att bli hjälte.
I stället klev Guillermo Ochoa fram och räddade straffen och matchen slutade 0-0.
- Det är en ruskigt svag straff av Robert Lewandowski, säger C Mores expert Hasse Backe i sändningen.

Se Lewandowskis straffmiss i spelaren ovan.

5:21
Lewandowski bränner straff
1:49
Alexis Vega i tårar under Mexikos nationalsång

Grupp C inleddes med en av tidernas VM-skräll när Saudiarabien besegrade Argentina med 2-1. Ett resultat som gjorde att gruppen öppnar upp sig.

Under kvällen ställdes Mexiko mot Polen.

Det saknades inte passion inför matchstart, under nationalsången inför avspark tog känslorna över för Alexis Vega som stod i tårar inför avspark.

Mexiko inledde också matchen bäst och det var just Vega som hittade ett par gånger om, varav en gång med en nick tätt utanför.

Även om den första halvleken slutade mållöst handlade det mesta om Mexikos offensiv mot Polens defensiv.

- Mexiko har totalt tagit över matchen, sa TV4 och C Mores expert Hasse Backe efter 45 spelade minuter.

- Det ser tröttsamt och slitet ut i Polen, la han också till.

I inledningen av den andra halvleken kom Polen ut som ett starkare lag och Robert Lewandowski tog sig igenom efter att Polen vunnit bollen högt. Barcelona-anfallaren revs ner av Hector Moreno och efter en VAR-gransnkning fick Lewandowski chansen från elva meter.

- För mig är det en 'soft penalty', säger Hasse Backe i TV4 och C Mores sändning.

Soft eller inte, Guillermo Ochoa vann duellen mot Robert Lewandowski och räddade polackens straff.

- Rättvisa skipas tycker jag, sa Backe efter Ochoas räddning.

Han sågade senare Barcelona-stjärnans straff:

I slutskedet av matchen saknades några stora målchanser och matchen slutade mållöst.

Mexiko: Ochoa - Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo - Alvarez, Herrera, Chavez - Lozano, Martin, Vega.

Polen: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Berezynski - Kaminski, Szymanski, Krychowiak, Zielinski, Zalewski - Lewandowski.