Matchen slutade mållöst och ”Three Lions” kritiserades för sin insats:

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från England-USA i spelaren ovan.

"Football" mot "Soccer". England mot USA.

England inledde VM-turneringen med att köra över Iran med 6-2. Medan USA tappade en 1-0-ledning till 1-1 mot Wales.

Ikväll ställdes de mot varandra. England och Gareth Southgate valde att inte göra några förändringar i laget inför matchen. Phil Foden förpassades med andra ord återigen till bänken.

Värt att notera också var att Harry Kane återhämtat sig från den skada han ådrog sig i premiäromgången.

Det var också Harry Kane som skulle få den första stora chansen i matchen, Bukayo Saka hittade in till forwarden som fick ett superläge i straffområdet. Ett USA-ben hann dock emellan och Kanes avslut styrdes ut till hörna.

- Det är så man tar sig igenom en press, snabb och one-touch fotboll. Det var en lysande block. Du skulle ha satsat ditt hus på att Harry Kane skulle göra mål där, säger förre engelska landslagsmålvakten Rob Green i BBC Radio.

USA växte in mer och mer i matchen och efter halvtimmens spel träffade Christian Pulisic ribban bakom Jordan Pickford.

Efter 40 minuters spel fick "Three Lions" kritik i brittisk media:

"Ingenting klickar i Englands spel. Harry Maguire och John Stones måste också sluta bara passa till varandra och faktiskt göra något med bollen, skriver BBC:s Phil McNulty.

"Oroväckande ögonblick för England. Southgates lag ser väldigt sårbara ut.”, skriver Sky Sports reporter Adam Bate.

USA fortsatte att imponera under den andra halvleken och man vaskade fram en hel del halvchanser och överlag styrde man spelet.

Efter 68 minuters spel agerade Gareth Southgate genom att göra ett dubbelbyte. Jordan Henderson och Jack Grealish byttes in. Av klev Jude Bellingham och Raheem Sterling.

"Otroligt hur lite de har skapat i andra halvlek", skriver Sky Sports Adam Bate efter dubbelbytet

De stora målchanserna saknades alltjämt och med tio minuter kvar talade det mesta för att matchen skulle sluta mållös.

Rob Dorsett på Sky Sports var besviken på den engelska offensiven:

"Var är desperationen? England har varit så, så svaga",skriver han.

I den 93:e minuten kom Harry Kane nära med en nick från nära håll men matchen slutade mållöst och lagen delade på poängen.

Harry Kane var dock inte lika nedslagen som brittisk media var efter matchen:

- Det var inte vår bästa insats. Vi hade några bra aktioner, men vi hade inte den sista skärpan i dag. Bra med en hållen nolla och det sätter oss i en bra position i gruppen, säger han till ITV och fortsätter:

- Vi var inte tillräckligt kliniska. Det var en stor kontrast mot den andra matchen. Då tog vi hand om våra chanser på ett bra sätt. I dag hade vi två-tre bra chanser, men vi lyckades inte riktigt förvalta dem. Vi mötte ett bra lag och går vidare.

Kane svarade också på den kritik som laget fick efter matchen med att det inte finns några enkla matcher:

- Vi vet att vi kan spela bättre. Men vi kryssade och fick en poäng. Det finns inga enkla matcher i VM. Efter vår första match trodde folk att vi bara skulle springa igenom våra matcher, men så är inte fallet. Vi spelade mot ett väldigt bra lag med några kvalitetsspelare. Det får vi respektera. Men en hållen nolla är tillfredsställande.

England: Pickford - Trippier, Maguire, Stones, Shaw - Bellingham, Rice - Saka, Mount, Sterling - Kane.

USA: Turner - Dest, Zimmerman, Ream, Robinson - Adams, Musah, McKennie - Pulisic, Wright, Weah.