Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nytt krismöte - efter förbudet mot OneLove-bindlarna

Fotbolls-VM 2022

Sju VM-nationer har nekats att bära "OneLove"-bindlar. 
Nu uppges landslagens nationsförbund haft ett krismöte i dag. 

3:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Tysklands möte med Japan i spelaren.

Fifa har stoppat sju europeiska landslag, däribland Danmark, England och Tyskland, från att bära "OneLove"-kaptensbindlar under VM i Qatar. Flera nationer övervägde länge att trotsa förbudet, men efter hot om sportsliga konsekvenser valde samtliga att avstå.

Tidigare under torsdagen rapporterade den engelska tidningen The Independent att supportrar kommer att få bära regnbågsfärgade kläder och flaggor framöver, men däremot har Fifa fortfarande alltså inte valt att tillåta "OneLove"-bindlar.

Nu rapporterar journalisten Tariq Panja att samtliga sju nationsförbund, vars landslag ville bära "OneLove"-bindlar har haft ett nytt krismöte under torsdagen om frågan. Detta för att samordna eventuella framtida aktioner.

ANNONS

Panja skriver dock inte vad landslagen kan tänkas göra framöver och om det blir någon protestaktion under VM i Qatar. 

Danmarks och Tysklands fotbollsförbund har sedan tidigare meddelat att de inte kommer stödja Fifa-presidenten Gianni Infantino vid kongressen nästa år. Oavsett kommer Infantino dock väljas om som president, då det inte finns någon motkandidat. 

Publicerad 2022-11-24 kl 23:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto