Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Kamerun stänger av André Onana - bekräftar via uttalande

Fotbolls-VM 2022

Efter att ha lämnat utanför matchtruppen mot Serbien under måndagen står det klart att André Onana stängs av från det kamerunska landslaget.
Det bekräftar landet fotbollsförbund i ett uttalande och anger disciplinära skäl.
"Spelaren André Onana är tillfälligt avstängd från gruppen på grund av disciplinära skäl".

0:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se presskonferensen med Rigobert Song i spelaren ovan.

Inför det att Kamerun skulle ta sig an Serbien i VM:s andra gruppspelsomgång briserade en bomb över landslaget. Storstjärnan André Onana, till vardags förstemålvakt i italienska Inter, fanns inte med i truppen efter att ha vaktat målet i den första gruppspelsmatchen mot Schweiz.

Det angavs att han inte var med på grund av disciplinära skäl och kort därefter rapporterade journalisten Fabrizio Romano att anledningen till Onanas frånvaro varit en diskussion mellan målvakten och förbundskaptenen Rigobert Song, där förbundskaptenen hävdat att det skulle vara bättre om Onana använde sig av en mer traditionell målvaktsstil.

ANNONS

Onana var inte öppen för den förändringen och både Romano och spanska Cope rapporterade vidare kort därefter att målvakten lämnar VM-truppen helt och hållet.

- Jag lägger större vikt vid laget än vid en spelare. Onana bad om att få lämna och vi accepterade det. Det finns 26 spelare i den här truppen som jobbar tillsammans i den här turneringen och vi vill visa en anda av disciplin och respekt, sa Song efter 3-3-matchen mot Serbien och fortsatte:

- Han är en fantastisk målvakt, men vi fokuserar på laget. Man behöver respekt och disciplin för att vara med i truppen. 

Under måndagskvällen har ytterligare en utveckling skett. Det kamerunska fotbollsförbundet går ut med ett uttalande där man meddelar att Onana stängs av tillfälligt av disciplinära skäl, på beslut av Rigobert Song:

"Kameruns fotbollsförbund meddelar härmed allmänheten att efter beslut från förbundskapten Rigobert Songs beslut så är spelaren André Onana tillfälligt avstängd från gruppen på grund av disciplinära skäl".

ANNONS

"Förbundet understryker sitt fulla förtroende till förbundskaptenen och hans stab som följer förbundets policy om disciplin, solidaritet, komplementariet och samförstånd inom landslaget".

"FECAFOOT bekräftar vidare sin hängivenhet att skapa en fredlig atmosfär för landslaget och bistå de med adekvata faciliteter för att uppnå en enastående prestation i VM".

Onana har hittills noterats för 35 landskamper för Kamerun. När nästa blir, eller om det blir fel, återstår att se.

Publicerad 2022-11-28 kl 20:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto